visie

Waarom we doen wat we doen...

Missie & Visie


MISSIE

Circus beleven en laten beleven is onze passie.
We dompelen iedereen onder in onze circuswereld als leerling, lesgever, toeschouwer of artiest.

Circusatelier Locorotondo biedt een warme ontmoetingsplaats
en is een trainingsplek waar iedereen in alle veiligheid en vrijheid circus kan ervaren.

Locorotondo specialiseert zich in circuseducatie.
Bij ons kan je in een uitdagende omgeving samen een brede waaier aan circustechnieken ontdekken en verder ontwikkelen.
Ons team zorgt voor een respectvolle en ongedwongen sfeer, met aandacht voor elke deelnemer.VISIE

Circus beleven en laten beleven is onze passie. We dompelen iedereen onder in onze circuswereld als leerling, lesgever, toeschouwer of artiest.
Circus is meer dan balletjes in de lucht gooien of op één wiel rijden. Circus beoefenen is een kunst, een sport, een spel, een manier om je uit te drukken en nog veel meer! We delen onze passie met jou in onze wekelijkse circuslessen, je kan ze beleven tijdens workshops en ervaren bij optredens. Locorotondo kom je in onze regio ook tegen in scholen, verenigingen, jeugddiensten en op evenementen, omdat circus altijd en overal een plaats verdient.

Circusatelier Locorotondo biedt een warme ontmoetingsplaats en is een trainingsplek waar iedereen in alle veiligheid en vrijheid circus kan ervaren.
Bij Locorotondo is iedereen welkom. In ons circusatelier en tijdens onze activiteiten krijgt iedereen de kans om de circuswereld te ontdekken, ongeacht leeftijd, beperking, afkomst of gender. Om de ontwikkeling van elk individu optimaal te stimuleren creëren we een veilige, leuke en respectvolle omgeving waar mensen nieuwe dingen kunnen uitproberen en op een fysiek- en emotioneel veilige manier grenzen te verleggen. Voor deelnemers met extra noden zoeken we in samenspraak naar een persoonlijke aanpak om een integratie in de lessen mogelijk te maken.

Locorotondo specialiseert zich in circuseducatie. Bij ons kan je in een uitdagende omgeving samen circustechnieken ontdekken en verder ontwikkelen. Ons team zorgt voor een respectvolle en ongedwongen sfeer, met aandacht voor elke deelnemer.
We zetten circus in als middel om elk individu te laten openbloeien. Tijdens de circusactiviteiten werk je aan motorische vaardigheden (lenigheid, kracht, conditie, coördinatie), sociale vaardigheden (respectvol samenwerken met- en zorgen voor elkaar) en emotionele vaardigheden (zelfkennis, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen) in een creatieve en artistieke context.
Is jongleren niet je ding? Dan ben je misschien wel snel vertrokken op een eenwieler, wordt de diabolo je beste vriend of voel je je thuis op een trapeze. De lesgever gaat samen met jou op zoek welke technieken jou het meeste boeien.
Circus is een artistieke expressievorm. Bij Locorotondo gaat het niet alleen om het beoefenen van de technieken, maar ook om het creëren van circus en het uitdragen van onze circuscultuur. We besteden bewust aandacht aan het leren delen van de circuskunst met het publiek.